ANTALYA TEKNOFEST TURİZM TÜRKİYE FİNALLERİNDEYİZ

ANTALYA TEKNOFEST TURİZM TÜRKİYE FİNALLERİNDEYİZ

05.09.2024 33

 

       Ağustos ayında Gebze Türkiye TEKNOFEST Finaline katılan okulumuz, Antalya TEKNOFEST Türkiye Turizm Finalinde de yerini aldı. Bir yılda iki final gören okulumuz Ispartamızı temsil etmenin haklı gururunu yaşıyor. Danışman öğretmenimiz Hüseyin Rahmi YILDIRIM rehberliğinde Selim AYDIN ve Zekeriya Emir TELLİ'den oluşan teknoloji ekibimiz projeleri ile Antalya TEKNOFEST Turizm Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandılar. 

      Isparta Işıkkent Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Zekeriya Emir TELLİ ve Selim AYDIN, öğretmen Hüseyin Rahmi YILDIRIM’ın danışmanlığında hem kültürü hem de turizm alanlarını tek çatı altında toplayarak KültürSel adını verdikleri mobil bir oyun hazırladı. 

      

     İlimizi Teknofest yarışmalarında temsil eden Isparta Işıkkent Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Zekeriya Emir TELLİ ve Selim AYDIN, öğretmen Hüseyin Rahmi YILDIRIM’ın danışmanlığında bu bilinçten yola çıkarak binlerce yıllık medeniyetimizde oluşmuş kültürel değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasını günümüz teknolojisiyle birleştirerek KültürSel adını verdikleri mobil bir oyun hazırladılar. 

     Hazırladıkları oyunda, hem kültürü hem de turizm alanlarını tek çatı altında toplayarak küçük yaş grubuna aktarmayı ve öğretmeyi amaçlayan bir mobil oyun geliştirdiler.

     KültürSel adını verdikleri oyun; Anadolu Halısı Motifleri ve Antik Kentlerden oluşmaktadır. KültürSel oyunu Play Store’da prototiplenip yayımlanmıştır.

     Başarının tesadüfi olmadığını iki ayda iki Türkiye Finali ile gösteren öğretmen ve öğrencilerimizi bu başarılarından dolayı tebrik eder, başarılar dileriz.

    

    Yerel basında yer alan haber için TIKLAYINIZ! 

 

       

    05-09-2024

    05-09-202405-09-202405-09-2024